Bluetooth

UnSeen is part of the Bluetooth® Special Interest Group (SIG)

Bluetooth on tuttu teknologia matkapuhelimista ja langattomista kuulokkeista. Sitä voi soveltaa myös tiedon siirtoon erilaisissa laite-, IoT- ja teollisuussovelluksissa. Se voi olla ratkaiseva palanen, joka tekee ratkaisusi mahdolliseksi ja liiketaloudellisesti kannattavaksi.

Bluetooth:in tärkeimpiä etuja ovat edulliset komponenttihinnat, pieni virrankulutus ja erinomainen yhteensopivuus eri valmistajien ja laitteiden välillä. Lisäksi matkapuhelinsovellusten avulla Bluetooth-laitteiden asentamisesta ja hallinnasta voi tehdä helppoa ja intuitiivista.

UnSeen on langattomien yhteyksien asiantuntija ja autamme sinua viemään kehitysideasi ensimmäisestä hahmotelmasta aina lopputuotteeksi asti. Alla lyhyt esittely mahdollisuuksista, joita uusimmat Bluetooth-ominaisuudet tarjoavat.

”LAITTEEMME AKUNKESTO NOUSI PÄIVÄSTÄ VIIKKOON”

-Tyytyväinen asiakas

Bluetooth Low Energy

/

Bluetooth Low Energy (BLE) on tarkoitettu sovelluksiin, joissa laitteen kustannus ja energiankulutus halutaan minimoida. Tämän myötä on syntynyt valtava kirjo edullisia laitteita ja ratkaisuja, jotka voivat toimia verkkovirran lisäksi myös pelkän pariston avulla.

Bluetooth LE-laitteet voivat olla yksinkertaisia sensoreita, jotka lähettävät mittaustietoa säännöllisin väliajoin tai niitä voi käyttää kaksisuuntaiseen tiedonsiirtoon niin kuluttajatuotteissa kuin teollisuussovelluksissa.

Seuraavassa muutamia mainioita käyttökohteita Bluetooth LE:lle:

  • Siirretään dataa muutamien kymmenien tai satojen metrien säteellä
  • Siirretään BLE:llä dataa esimerkiksi Modbus-teollisuuslaitteesta
  • Bluetooth-sensorit rikastavat mittausdataa laitteesi ympäriltä
  • Konfiguroidaan laitetta käyttämällä puhelinta käyttöliittymänä
  • Laitteeseen halutaan integroida edullinen ulkoinen datayhteys
  • Halutaan tietää onko jokin laite lähettyvillä

Bluetooth 5

Bluetooth 5 tuo mukanaan muutaman mielenkiintoisen ominaisuuden. Sen avulla kantamaa voidaan pidentää perinteisestä 30 metristä jopa useisiin satoihin metreihin. Tämän ominaisuuden avulla potentiaalisten sovelluskohteiden määrä kasvaa. Tiedon voi napata kiinni entistä kauempaa.

Paras tiedonsiirtoetäisyys saavutetaan silloin, kun laitteiden välillä on suora näköyhteys. Väliseinät ja muut esteet vaikuttavat merkittävästi kantomatkaan. Teimme tämän kysymyksen ympäriltä käytännön testejä, katso tarkemmin mitä saimme selville.

Pidemmän kantaman lisäksi Bluetooth 5 mahdollistaa kaksi kertaa nopeamman datasiirtonopeuden (2 Mbit/s) ja 8 kertaa suuremman kapasiteetin broadcast-tiedolle. Niiden avulla voit rakentaa entistä monipuolisempia sovelluksia.

Bluetooth 5.1

Standardin kaikkein tuorein versio tuo tarjolle mahdollisuuden tunnistaa suunta, jossa toinen Bluetooth-laite on. Tämä perustuu signaalin tulokulman mittaamiseen ja erityiseen moniantenni-ratkaisuun, joka on vähintään toisessa näistä Bluetooth-laitteista.

Suuntatiedon ja signaalin voimakkuudesta mitattavan etäisyyden avulla laitteita voidaan paikantaa suhteessa toisiinsa parhaimmillaan senttimetrien tarkkuudella.  Tämän avulla voidaan parantaa sisätilapaikannuksen tarkkuutta, seuratalaitteiden liikkeitä, auttaa ihmisiä löytämään avaimensa ja rakentaa aivan uudenlaisia mielenkiintoisia sovelluksia.

Mihin sinä hyödyntäisit näitä uusia ominaisuuksia? UnSeen osaa auttaa sinua Bluetooth 5.1:n soveltamisessa ja uusien ideoiden toteuttamisessa!

Bluetooth Mesh

Toinen merkittävä uudistus Bluetoothiin on mesh-verkkotopologia. Se antaa laitteille mahdollisuuden yhdistyä moneen eri suuntaan yhtä aikaa. Ne voivat välittää tietoja eteenpäin seuraaville yhteyspisteille ja näin voidaan edetä aina internetiin kytketylle reunapisteelle asti. Näin voidaan liittää monta laitetta edullisesti laajempaan verkkooon.

Tämän mallin avulla langattoman verkon kantamaa voidaan ulottaa laajemmalle, siihen voidaan lisätä ja poistaa joustavasti yhteyspisteitä ja verkko on vikasietoinen. Häiriö jossain verkon pisteessä ei keskeytä tiedonsiirtoa.

” TUOTTEEMME LÄHTI LIIKKEELLE VILLISTÄ IDEASTA”

Bluetooth-kokeilusta syntyi kokonaan uusi tuote

Langattomien yhteyksien kokonaisvaltainen osaaminen yhdestä paikasta

Mietitkö olisiko Bluetooth ratkaisu teidän palveluideaanne?
Haluatko saada tiedon liikkumaan laitteistasi eteenpäin ja luoda sen avulla hyödyllistä tietoa asiakkaillenne?
Teknologian kehitys on alentanut langattomien yhteyksien kustannuksia ja se tekee entistä useamman idean liiketaloudellisesti houkuttelevaksi.

Tekninen suoritus vie vasta puoleen väliin

Jotta ratkaisusi tahkoaa sinulle tulevaisuudessa voittoja, ei riitä että ratkaisu on teknisesti toimiva ja luotettava. Tyypillinen kysymys, jonka kohtaamme kehityshankkeissa on:

”Mitä tämä ratkaisu lopulta maksaa? ” Voit lukea tarinaa tästä elefantinkokoisesta kysymyksestä blogistamme.

Pelkän Bluetooth-komponenttihinnan sijaan ratkaisua on katsottava kokonaisuutena, sillä sen eri osa-alueet vaikuttavat merkittävästi kustannuksiin. On selvitettävä ratkaisun kehitys- ja valmistuskustannukset, asentamiseen kuluva aika, henkilökunnan koulutus, järjestelmän operointikulut, tiedon varastointi, käsittely ja vaaditava ylläpito.

Kokonaisuuden ymmärtäminen tuo todellisen arvon esiin

UnSeen auttaa asiakkaitaan tarjoamalla osaamista ratkaisun koko ketjuun: laitteet ja langattomat yhteydet, käyttäjäkokemus, sovellukset, valmistus ja tuotanto sekä tiedon varastointi ja käsittely. Tämän osaamisen avulla autamme teitä valitsemaan optimaalisen ratkaisun, ymmärtämään todelliset kustannukset ja ennenkaikkea selvittämään sen liiketaloudelliset hyödyt.

Taustalla meillä on yli 20 vuoden kokemus erittäin vaativien tuotteiden ja ratkaisujen suunnittelusta ja markkinoille viennistä. Toimimme yritysten teknologiakumppanina aina ensi-ideasta kokeiluihin, lopulliseen tuotteistukseen ja valmistusketjun rakentamiseen saakka.

Mikäli mietit Bluetooth:in tai muun langattoman teknologian hyödyntämistä, ota yhteyttä meihin ja me autamme teidät ideasta maaliin!

Hyödyt

yrityksellesi 

+ Syvä teknologinen osaaminen auttaa käymään ratkaisuvaihtoehdot nopeasti läpi

+ Saat Bluetooth-prototyypit parhaimmillaan viikossa

+ Voit testata kokeilla idean toimivuutta nopeasti käytännössä

+ Selkeä etenemispolku kohti tuotteistusta ja liiketoimintaa

+ Saat tiedon ratkaisun todellisista kokonaiskustannuksista

+ Ketterä kehityspolku pitää riskit, kustannukset ja kuluvan ajan pieninä

+ Hyödynnät standardin tuomia mahdollisuuksia, et ole lukittu yhteen toimijaan

+ Mainstream-teknologia hyödyntää Mooren lakia ja alenevaa hintakehitystä

Ota yhteyttä Bluetooth-sovellusten asiantuntijaan!