Case Kemppi: Lisää vauhtia innovaatioilla

Kemppi tunnetaan uraa uurtavasta työstä hitsausteknologian parissa. Se kehittää innovatiivisia hitsausratkaisuja, jotka auttavat heidän asiakkaitaan kasvattamaan liiketoimintaansa.

UnSeen Labs tuotti lisää tietoa uuden tuoteidean toteutettavuudesta ja kuinka se voitaisiin rakentaa. Nyt Kemppi tietää mitä tarvitaan idean viemiseksi tuotteksi asti.

Kemppi X8 MIG Welder-welding-02-1

Haaste: uuden idean toteutettavuuden arviointi

Kempin myyntitiimi oli ehdottanut uutta ominaisuutta hitsaustuotteiden parantamiseksi. Ratkaisu vaati syvää osaamista Bluetooth-komponenteista, ohjelmistoista ja puhelinten käyttöjärjestelmistä.

Tuotekehitystiimi oli tutkinut ideaa, ja he halusivat ulkopuolisen näkemyksen toteutettavuudesta ja mahdollisista ratkaisuvaihtoehdoista.

 

Ratkaisu

Kemppi kehittää itse paljon elektroniikkaa ja ohjelmistoja sisäisesti, mutta UnSeen Labs nähtiin hyvänä tapana saada lisää tietoa ratkaisusta. Se on ketterä ja tehokas tapa edetä käsillä olevan idean kanssa. UnSeen:lla on vahva kokemus langattomien yhteyksien ja ohjelmistokehityksen parissa.

UnSeen Labs-projektit toteutetaan Agile-filosofialla, jonka päätavoitteena on kiihdyttää oppimista ja antaa nopeita vastauksia teknologiakysymyksiin.

”Projekti oli meidän kannalta erittäin suoraviivainen – Määrittelimme haasteen ja alustavan analyysin perusteella UnSeen ehdotti käteviä tapoja tutkia ratkaisua”, Rami Sihvonen, Kempin teknologiajohtaja sanoo

Projektissa UnSeenin tiimi kävi läpi mahdollisia komponenttivaihtoehtoja ja ohjelmistojen tarjoamia mahdollisuuksia. Lopuksi koottiin ehdotus, kuinka ratkaisu voidaan toteuttaa. Tämän perustella asiantuntijat tekivät konkreettisen proof-of-concept ohjelmiston, jolla voitiin todentaa ratkaisun toteutettavuus. Työn tuloksena Kempille syntyi lista ratkaisuvaihtoehdoista.

Tulokset: selkeä etenemissuunnitelma

Työn tuloksena Kempin tuotekehitys ymmärtää paremmin mitä ratkaisun toteuttaminen vaatii. Tämän jälkeen on paljon helpompaa käydä keskusteluja myyntitiimin kanssa vaadittavista investoinnesta.

”Selkein etu UnSeen Lab:sta on, että se nopeuttaa yrityksemme innovaatiotoimintaa ja tuotekehitysprosessia. Voit testata uutta teknologiaideaa todella nopeasti ja ketterästi”, Rami Sivonen kertoo.

”UnSeen Labs on hyvä työkalu uusien ideoiden eteenpäin viemiseen ja uuden tiedon hankkimiseen. Nyt tiedämme paremmin mitkä seuraavat askeleet ovat”, Sivonen jatkaa.

 

—————

Kemppi tunnetaan heidän laajasta hitsaustuotteiden valikoimasta. Kemppi kehittää älykkäitä laitteita, hitsaustuotannon hallintaohjelmistoja ja näitä tukevia asiantuntijapalveluja niin vaativiin teollisiin sovelluksiin kuin kuluttajan tarpeisiin

 

www.kemppi.com

Kemppi logo