UnSeen:lta teknologiaa DNA:n ensimmäiseen NB-IoT pilottiin

Pilottihankkeessa siirrettiin Keskon liiketiloista olosuhdetietoa TaloTohtorin pilvipalveluun. Tämä oli ensimäinen kerta, kun Narrow Band IoT teknologiaa (NB-IoT) käytettiin DNA:n kaupallisessa verkossa. Projekti toteutettiin yhdessä DNA:n, Ericssonin, UnSeen:in ja TaloTohtorin kanssa. Voit lukea lisää pilotsta DNA:n verkkosivulta.

NB-IoT perustuu 4G verkkotekniikkaan ja se on optimoitu laitteille, jotka siirtävät vain hyvin pieniä datamääriä kuten vesi- ja sähkömittarit. Teknologia mahdollistaa pidemmät siirtoyhteydet, paremman kuuluvuuden haastavissa olosuhteissa ja kymmenien tuhansien laiteiden käytön yhtä aikaa. Lisäksi ratkaisu säästää energiaa, sillä laite on aktiivinen ainoastaan kun tiedonsiirtoa tarvitaan. Tämän vuoksi laitteiden akut kestävät pidempään, parhaimmillaan jopa 10 vuotta. Tämän vuoksi mittauskohteeseen ei tarvitse tehdä huoltokäyntiä paristojen vuoksi.

Uusi teknologia auttaa alentamaan tiedon siirron kustannuksia monella eri tavalla. Tarvittavat komponentit ovat yksinkertaisempia ja edullisempia kuin perinteiset 3G/4G modeemit. Puhelinoperaattorit voivat ottaa verkkoonsa kymmeniä tuhansia laitteita yhtä tukiasemaa kohden, ja tämä alentaa laitekohtaisia käyttökuluja. Tämä tarkoittaa, että ratkaisun kehityskustannukset voidaan jakaa suuremmalle joukolle ratkaisuja ja päätelaitteita. Aivan uudenlaiset palvelut ja liiketoimintamallit tulevat taloudellisesti mahdolliseksi. Tämä teknologia antaa yrityksille keinon parantaa kilpailukykyä ja taloudellista tulosta uusien innovaatioiden avulla.

 

NB-IoT perustuu olemassa oleviin puhelinverkkoihin ja sen vuoksi peittoalue tulee olemaan kattava ja se toimii kansainvälisesti. Kun verkko otetaan käyttöön, puhelinoperaattorit päivittävät verkkonsa tukemaan NB-IoT:ta. Koska ratkaisu perustuu kansainväliseen matkapuhelinverkkojen standardiin, voidaan varmistaa palvelun luotettavuus, laatutaso ja eteenpäin yhteensopivuus. Näitä verkkoja tullaan käyttämään pitkälle tulevaisuuteen.

Kun otetaan käyttöön uutta NB-IoT teknologiaa, kannattaa ottaa mukaan kokenut yhteistyökumppani. UnSeen:lla on yli 15 vuoden kokemus langattomien laitteiden kehittämisestä ja olemme johtava ratkaisutoimittaja NB-IoT:n kanssa. UnSeen on tuonut tarjolle nopeimman tavan ottaa NB-IoT käyttöön. Katso täältä lisää, miten saat NB-IoT pilotin käyntiin jo viikossa.

Lisätietoja antaa Esa Alanen, UnSeen Technologies toimitusjohtaja: 050 4874 092.