Vilkaisu vuoteen 2017

Vuosi 2017 on paketissa ja se olikin melkoisen huikea vuosi! Kaiken työn ja projektien keskellä unohtuu helposti miten valtavasti toimintamme onkaan kehittynyt. Olemme saaneet paljon aikaan asiakkaiden, tiimin, liikevaihdon ja teknologian osalta.

Liiketoiminnan koko loikkasi uudelle tasolle

Tämän vuoden tavoitteeksi asetimme yli miljoonan liikevaihdon, 20 hengen työllistämisen ja voitollisen tuloksen. Tähän voin iloisena todeta, että pääsimme noihin tavoitteisiin jo syyskuussa ja loppuvuoden myötä pääsemme n. 1.3M€ liikevaihtoon ja selkeään voitolliseen tulokseen.

Kasvu edellisvuoteen tietysti oli iso, mutta se kuvaa potentiaalia mihin toimintamallimme pystyy. Olemme todistaneet, että osaamisemme on arvokasta ja pystymme auttamaan Suomen suurimpia yrityksiä toimimaan nopeammin ja viemään teknologiaideoita tehokkaasti markkinoille.

Mikä hienointa, olemme pystyneet tarjoamaan työntekijöillemme monipuolisia projekteja, joissa tehdään työtä suoraan yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Palaute tiimillemme on ollut järjestelmällisesti todella hyvää.

Lupaamme työllemme 100% tyytyväisyystakuun. Se vaatii, että olemme jokaisessa projektissa täysillä mukana tai laskua ei tarvitse maksaa. Myös tämän mittarin kanssa onnistuimme, maksamattomia asiakkaita oli pyöreä nolla. Kiitos näistä hienoista tuloksista kuuluu mahtaville työntekijöillemme ja tietenkin asiakkaille jotka ovat luottaneet meihin!

UnSeen Labs toimii suurilla ja pienillä asiakkailla

Meidän tehtävä on auttaa innovaattoreita viemään ideoitaan eteenpäin konkreettisilla teknologiakokeiluilla ja piloteilla. On paljon parempi tehdä oikeita testejä ja prototyyppejä kuin vääntää sivutolkulla esityksiä. Tätä perusajatusta olemme edelleen testanneet asiakkaiden kanssa, ja se tuntuu toimivan hienosti.

Kertoessamme UnSeen Labs-toimintamallista, ihmiset ymmärtävät ajatuksen välittömästi ja he näkevät miten pitkään muhineita ideoita saa paremmin eteenpäin. Myös isot, perinteisillä toimialoilla toimivat yritykset haluavat nopeuttaa kehitystoimintaansa ja ne tarvitsevat siihen apua. Labs tuo tarjolle yhdellä kertaa koko kattauksen teknologiaosaamista.

Labs-työn tuloksena olemme saaneet paljon uusia asiakkaita niin PK-yrityksistä ja kuin Suomen suurimmista pörssiyhtiöistä. Muutamia uusia kumppanuuksia, joita voin mainita ovat Tikkurila, DNA, Alma Mediapartners, Beamex, Cimcorp ja Solita. Näiden lisäksi olemme auttaneet montaa aloittavaa start-up yritystä, joilla ketteryys on suoraan kaiken toiminnan ytimessä.

Olemme nyt hioneet Labs-toimintaa pari vuotta, jotta projektit voidaan viedä asiakkaan kannalta läpi nopeasti ja tehokkaasti. Tämä vaatii erittäin laajaa teknistä osaamista, teknisiä rakennuspalikoita, hyviä toimintaprosesseja sekä yhteenhioutunutta tiimiä. Olemme siinä Suomen huippuja!

Discovery Labs tuo käyttäjäkokemuksen kehitystoiminnan ytimeen

Tämän vuoden aikana laajensimme Labs-toimintaa kattamaan myös käyttäjäkokemuksen kehittämisen. Viikon Discovery Labs-projektissa kerätään yhteen käyttäjän UX-tarpeet ja niistä koostetaan hyvä lähtökohta ensimmäiselle prototyypille. UnSeen Labs vie aina idean nopeasti loppukäyttäjien käsiin ja testattavaksi todellisessa ympäristössä.

Mielenkiintoisimpia tarinoita vuoden varrelta

Loupedeck myyntiin globaalisti

Viime keväänä teimme Loupedeck:lle tuotteen globaaleille kuluttajamarkkinoille. Laite lähti myyntiin aikataulussa kesäkuussa ja se on nyt saatavilla mm. Yhdysvaltojen suurimmassa kameratekniikan verkkokaupassa B&H Photo:ssa, Amazonissa ja muutenkin laajalti ympäri maailman. Me hoidimme laitteen tuotekehitystyön muotoilusta laitesuunnitteluun, ohjelmistoihin ja tuotantoketjun rakentamiseen. Tarinaa konseptoinnista täällä.

Solitan ohjelmistoarkkitehtuuri eteenpäin UnSeen Labs:in avulla

Solita haluaa tuotteistaa ohjelmistoratkaisujaan, jotta asiakkaiden time-to-value paranisi uudelle tasolle. Tätä tuetaan rakentamalla startupmaista kokeilukulttuuria.

Labs:in avulla Solita pystyi kokeilemaan uutta ideaa ja kiihdyttämään kehitystä, vaikka talon sisäisiä asiantuntijoita ei ollut saatavilla juuri oikeaan aikaan. Tarkemmin projektista löytyy juttua täältä.

NB-IoT teknologia haltuun

Kuluneena vuonna matkapuhelinoperaattorit avasivat ensimmäiset verkot, jotka tarjoavat uutta NB-IoT -teknologiaa. Me rakensimme keväällä 2017 teknologiapilotin, jossa tehtiin ensimmäinen datasiirto DNA:n NB-IoT live-verkossa. Projektissa siirrettiin olosuhdedataa Keskon kaupasta Enermix:in pilvipalveluun analysoitavaksi.

Jos sinulla on ajatuksia NB-IoT ideoista, UnSeen pystyy auttamaan niiden toteuttamisessa!

Lisää taustatietoa NB-IoT teknologiasta löytyy blogitekstistäni.

Moodmetric:in älysormuksen akun kesto yhdestä päivästä viikkoon

Syksyllä pääsimme tekemään oikein mielenkiintoista projektia, jossa tarvitaan mikrokokoista elektroniikkaa ja ohjelmistoja, jotka pyörivät todellisella hituvirralla.

Tällaisessa tuotteessa tärkein tavoite on tietysti saavuttaa mahdollisimman pieni koko, mutta pitkä akunkesto ja hyvä radion kuuluvuus. Meillä on pitkä kokemus tuotekehityksestä, jossa pyritään rakentamaan optimaalinen paketti pieneen tilaan.

Kehitystyön tulokset olivat mainioita, sormuksen akunkesto moninkertaistui ja nyt se kestää kokonaisen viikon!

Vauhdilla vuoteen 2018

Loppuvuoteen rutistimme kasaan paljon Labseja, ja vuodenvaihteen yli jatkuvat projektit ovat täydessä vauhdissa. Tälle vuodelle tavoitteemme on kasvattaa liiketoimintaa selkeästi ja löytää uusia pitkäaikaisia asiakkuuksia. Kasvun myötä palkkaamme lisää osaajia erityisesti ohjelmistokehitykseen. Labs-toiminta vaatii laajaa osaamista ja pyrimme vahvistamaan yhteistyöverkostoamme erikoisosaajien ja muiden alalla toimivien yritysten kanssa.

Kun lähdimme 2015 liikkeelle, tausta-ajatuksenamme oli käyttää ensimmäiset kaksi vuotta liiketoimintaideamme testaamiseen ja toiminnan vakiinnuttamiseen Suomessa. Tämä tavoite on nyt saavutettu. Kolmannen vuoden tähtäimeksi asetettiin myynnin avaaminen ulkomaille. 2018 haluamme löytää ensimmäiset ulkomaiset asiakkaat. Palveluvienti vaatii omanlaisen lähestymistavan kuin tuotteiden ulkomaankauppa. Olen aivan varma, että suomalaisella teknologiaosaamisella on valtavasti potentiaalia Euroopassa ja globaalisti.

Kiitokset kuluneesta vuodesta asiakkaillemme, työntekijöillemme ja yhteistyökumppaneille!

Oikein innovatiivista ja tuottoisaa vuotta 2018!

 

Esa Alanen, CEO
UnSeen Technologies