2 käytännön tapaa menestyä koetuotteistamalla

Koetuotteistusta voi käyttää monella eri tavalla hyödyksi liiketoiminnan kehittämisessä. Mutta miten koetuotteistuksen kanssa kannattaa lähteä liikkeelle? Miten todisteita tuotteen tai palvelun myytävyydestä käytännössä etsitään?

Seuraavaksi paljastamme kaksi hyväksi koettua salaista asetta, joiden avulla onnistut koetuotteistuksen toteuttamisessa.

1. Hyödynnä interaktiivista käyttöliittymää jäänmurtajana

Haluatko saada nykyiset ja tulevat asiakkaasi rakastumaan ensisilmäyksellä uuteen lanseerattuun tuotteeseesi, ominaisuuteen tai palveluusi? Tai haluatko myydä yrityksesi sisällä ideaasi budjettia varten?

Jos vastasit johonkin yllä olevista kysymyksistä kyllä, ja ideaasi liittyy käyttäjän sekä laitteen välistä interaktiota, on käyttöliittymän toiminnallisuutta demonstroiva interaktiivinen prototyyppi timanttinen työkalu tarkoitukseesi. Se on nopeasti liikkeelle lähtevä matalan kynnyksen aloitus, joka tuottaa pöhinää alusta asti. Ilman, että tarvitsee koodata riviäkään.

Tämä vaatii pienen investoinnin ajastasi, mutta koetuotteistuksen prosessit ja asiantuntijat varmistavat, että investointisi on sinulle tuottoisa. Tuloksena sinulla on toiminnallinen käyttöliittymä, joka on räätälöity esittelemään ratkaisua ja joka tukee bisnestavoitteitasi. Siitä saadun palautteen avulla voimme yhdessä miettiä seuraavaa askelta kehityspolulla.

2. Demonstroi konseptin toiminnallisuus prototyypillä

Mikäpä herättäisi enemmän kohinaa ja kuhinaa kuin oikeassa ympäristössä asiakasarvoa tuottava käsin hypisteltävä prototyyppi? Se herättää antamaan palautetta ja parhaassa tapauksessa seurauksena on aplodit.

Prototyyppi voi esitellä tuotteen tai palvelun uutta ominaisuutta tai muodostaa kokonaisen end-to-end-kokonaisuuden. Prototyyppi palvelee niin asiakkaiden osallistamista kuin ominaisuuden tutkimista. Fiksusti toteutettu prototyyppi kerää myös dataa siitä, miten sitä käytetään.

Tämä kaikki tarkoittaa hyödynnettävää potentiaalia, minkä kanssa on helppo lähteä hakemaan investointilupaa tai riittävää rahoitusta. Parhaassa tapauksessa saat jo prototyyppiä esittelemällä ensimmäiset asiakkaat – tai ainakin on mahdollista, että asiakas ei halua antaa protoaan takaisin…

Koe tuotteistus ennakkoon koetuotteistuksen avulla

Näiden kahden salaisen aseen avulla olemme onnistuneesti käynnistäneet useita hankkeita. Tarpeen tullen työkalupakistamme löytyy muitakin toimivia keinoja, ja olemme valmiina innovoimaan kokonaan uuden keinon hankkeesi edistämiseksi.

Jos et ole vielä aivan varma, miten kannattaa edetä, on UnSeen Buzz -palvelu juuri se mitä tarvitset. Se on kevyt toteutus, joka ei ratkaise käsillä olevaa haastetta, mutta auttaa hahmottamaan seuraavat askeleet kehityspolulla. Ota yhteyttä – me ja kristallipallomme olemme valmiina!

Mietitkö vielä, miten sinä voisit hyötyä koetuotteistuksesta? Käy lukemassa blogikirjoituksemme, jossa kerromme kuusi hyväksi havaittua tapaa hyödyntää koetuotteistusta kilpailukyvyn kehittämisessä ja investointipäätösten tekemisessä.