Cimcorp: Parempi luotettavuus langattomille yhteyksille

UnSeen Technologies auttoi Cimcorpia parantamaan langattomien yhteyksien luotettavuutta hankalissa teollisuustiloissa. Nyt Cimcorp pystyy optimoimaan tehtaan kuljetusjärjestelmän paremmin ja varmistamaan asiakkailleen entistä luotettavammat yhteydet.

”Nyt pystymme optimoimaan kuljetinjärjestelmämme erilaisiin tuotantotiloihin ja vastaamaan asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin. Varmistamme että asiakkaat saavat käyttöönsä kaikkein luotettavimmat yhteydet”, sanoo tuotepäällikkö Jani Tuomola, Cimcorpilta.

Haaste

Cimcorpilla on yli 30 vuoden kokemus automaattisista sisälogistiikkaratkaisuista varastoissa, jakelukeskuksissa ja rengastehtaissa. Tämänkaltaiset rakennukset, joissa on paljon metallirakenteita, voivat olla erittäin hankalia radioyhteyksille. Jotta kuljettimet toimisivat ilman keskeytyksiä, Cimcorp halusi nostaa luotettavuuden uudelle tasolle.

 

Cimcorpin Monorail-kuljetinjärjestelmä on nopein ratkaisu renkaiden valmistuksessa. Kuljetinautomaatio käyttää langattomia yhteyksiä siirtämään tietoa ja ohjaamaan laitteistoja. Katkos langattomassa tiedonsiirrossa saattaa keskeyttää koko tuotannon.

”Halusimme nostaa yhteyksien luotettavuuden uudelle tasolle. Jotta tämä olisi mahdollista, tarvitsimme syvempää osaamista langattomista yhteyksistä ja ulkopuolisen näkemyksen meidän ratkaisusta”, Tuomola kertoo. 

Ratkaisu

UnSeen Technologiesin antenni- ja radioasiantuntijat ovat kehittäneet langattomia ratkaisuja yli 15 vuoden ajan. Ongelma-alueet analysoitiin ja ne tunnistettiin. Tämän pohjalta luotiin ohjeistus, kuinka langattoman järjestelmän osat tulee asentaa ja konfiguroida.

Ensimmäisenä suunniteltiin aivan uusi MIMO-antenniratkaisu. Antennien sijoittelu uusittiin, jotta ne voivat ottaa radiosignaalin paremmin vastaan erilaisilla polarisaatiokulmilla.

Toisessa vaiheessa langattoman yhteyden asetukset käytiin läpi perinpohjaisesti. Analyysin perusteella signaalitasot optimoitiin alemmalle tasolle mitä aikaisemmin oli käytetty. Näin voidaan välttää mahdolliset häiriöt paremmin.

Projektin lopussa UnSeen teki asennus- ja konfigurointiohjeistuksen järjestelmän eri komponenteille ja erilaisiin ympäristöihin. Nyt Cimcorp pystyy hyödyntämään tätä tietoa tulevissa asiakasprojekteissa.

Tulokset

“Kehitysprojekti UnSeenin kanssa mahdollisti pääsyn seuraavalle tasolle luotettavuuden osalta”,  Tuomola summeeraa.

Radiosignaalin kuuluvuus parani selvästi parametrien optimoinnilla ja antennien uudelleensijoittamisella. Kehitystyön ohessa Cimcorp pystyi rakentamaan tallennussovelluksen, jonka avulla yhteyksien laatua voidaan mitata entistäkin tarkemmin. Tämä auttaa arvioimaan tuloksia kun järjestelmää kehitetään pidemmälle tulevaisuudessa.

 

Lisätietoja: toimitusjohtaja Esa Alanen +358 50 4874 092