Bisnes- ja teknologiamuotoilu – UnSeen Labs

Saisiko olla parempaa osumatarkkuutta ja ennustettavuutta tuotteistamiseen? UnSeen Labsissa tunnistamme asiakkaasi ja hänen tarpeensa, konseptoimme parhaat ratkaisut ja autamme testaamaan niitä ennen isoa investointipäätöstäsi.

Toimivaksi testattu tuotteistusprosessi

Tyypillisesti tuotteistusprosessimme UnSeen Labsin puitteissa etenevät niin, että ensin etsimme, mikä on se juttu, mistä asiakkaasi ovat valmiita maksamaan. Käytännössä etsimme todisteet asiakkaidesi kiinnostuneisuudesta ja ratkaisun myytävyydestä. Lopputuloksena käsissäsi on kaupallinen konsepti ja ominaisuusspeksi.

Tämä spesifikaatio ei kuitenkaan ota kantaa tekniikan toteutukseen. Sen yksityiskohtia lähdemme miettimään seuraavaksi tekniikan kannalta. Tavoitteena on löytää paras mahdollinen arkkitehtuuri ja sitä kautta tekninen spesifikaatio. Ihannetapauksessa teknisestä speksistä tulee yksityiskohtiin asti menevä backlog.

Kun UnSeen Labs on päätöksessä, käsissäsi on faktapohjaista tietoa investointipäätöksesi tueksi. Sen avulla voit lähteä hakemaan kehitysprojektille investointipäätöstä ja valita kumppanisi. Me voimme olla mukana kehitysprojektissasi monessakin roolissa, mutta UnSeen Labsiin osallistuminen ei velvoita sinua siihen.

UnSeen Labsin prosessi räätälöidään juuri sinun tarpeidesi mukaan. Kutsumme tätä koetuotteistuksen salaiseksi kaavaksi:

Konseptoi

Selvitämme, mitä asiakkaasi oikeasti tarvitsee. Ideoimme parhaat ratkaisuvaihtoehdot ja laadimme suunnitelman niiden toteuttamiseksi.

Rakenna

Rakennamme konseptista totta. Testaamme konseptia UI-demolla, prototyypillä tai koemarkkinoinnilla.

Jalosta

Jalostamme konseptia asiakkailtasi saadun palautteen pohjalta. Analysoimme tekniikan toimivuuden ja liiketoimintapotentiaalin.

Päätä

Tulokset ovat selvillä ja sinä päätät: viedäänkö ratkaisu markkinoille heti vai hiotaanko timantista vieläkin kovempi.

Poikkeustapaukset vaativat poikkeuksellisia keinoja

Joskus edellä kuvattu vakiintunut ja suoraviivainen Unseen Labsin prosessimalli ei vain tule kyseeseen. Kuten alta huomaat, olemme varautuneet myös näihin tilanteisiin.

Kun idea kaipaa konkretisointia – UnSeen Buzz

Välillä on niin, että tarvitaan ulkopuolista fasilitointia, jotta hankkeiden elinkaari alkaa hahmottua. Olemme törmänneet tilanteisiin, joissa bisnestarve tai -idea ei ole vielä riittävän konkreettinen ja jäsentynyt, jotta sen ratkaisua voitaisiin alkaa edistämään UnSeen Labsissa. Jotta ratkaisu voidaan löytää, pitää ensin muotoilla ongelma.

Autamme suunnan löytämisessä ja ongelman muotoilussa UnSeen Buzz -palvelulla. UnSeen Buzz on avoimeen keskusteluun perustuva kevyt tapa tunnistaa ja ratkoa tuotekehityksen haasteita. Käytännössä tarvitsemme vain yhden yhteisen suunnittelupalaverin. Tämän jälkeen kiteytämme tavoitteen ja innovoimme toimintaympäristöösi sopeutuvia toteutusreittejä. Näiden tietojen pohjalta sinun on helppo hypätä UnSeen Labsin tuotteistusprosessiin.

Kun tekninen valmius arveluttaa – PoC-prototyyppi

Onhan se totta, että asiakkaiden kiinnostusta ja todisteita myytävyydestä on turha tutkia, jos tekninen kyvykkyys ja tekniikan toimivuus on täysin epäselvää. Tällöin on järkevä ensin tutkia ja testata teknistä ratkaisua PoC-tason (Proof-of-Concept) prototyypillä. Kun tekniikka on todistettu, voimme palata UnSeen Labsin suoraviivaiseen tuotteistusprosessiin.

Miksi valita UnSeen Labs?

Meillä on yli 20 vuoden kokemus tuotteistamisesta ja tuotekehityksestä. Sen pohjalta olemme luoneet sapluunan, jonka avulla voimme tutkia ja täsmentää asiakkaidesi bisnestarpeet ja haasteet. Lopputuloksena sinä voit tehdä investointeja, jotka tuottavat täysosumia markkinoilla.

Salainen aseemme on käyttäjäkokemus ja realistinen ymmärrys tekniikan soveltamisesta. Meidän kokemuksemme mukaan harva hyllyratkaisu sopii bisnestavoitteisiin, ja siksi uskomme tehokkaan räätälöinnin voimaan.

Haluamme kehittää kestäviä digitaalisia ratkaisuja, jotka palvelevat bisnestavoitteita ja tuottavat viivan alle plusmerkkistä tulosta. Käytännössä se tarkoittaa tätä:

  • Uuden toiminnallisuuden luomista olemassa olevaan tuotteeseen
  • Toiminnallisten prosessien tehokkaampaa käyttöä
  • Automatisointia
  • Integraatiota
  • Työvuon optimointia ja odotteluaikojen minimointia
  • Tuotantoseisokkien estämistä tai keston minimointia
  • Energiatehokkuuden lisäämistä ja siitä kertyvien säästöjen maksimointia
  • Työturvallisuuden parantamista
  • Lisämyyntiä uudesta liiketoiminnasta
  • Ja montaa muuta bisnestarvetta, ota yhteyttä!

Jätä teknologia meidän huoleksemme

Periaatteemme on, että asiakkaanamme sinun ei tarvitse murehtia palveluumme liittyvästä teknisestä puolesta. Me poimimme juuri sinun tilanteeseesi parhaiten sopivat toimintamallit ja huolehdimme, että työkalut ja tekniikka toimivat – sinä voit keskittyä olennaiseen. Jos haluat, voit kuitenkin kurkata konepellin alle ja tutustua useimmin käyttämiimme teknologioihin ja ohjelmistoratkaisuihin.